Neurodiversiteetti ja viestintä työpaikalla

Neurodiversiteetti ja viestintä työpaikalla

Suomalaisista 10–20 % on neuromoninaisia. Mitä neurodiversiteetti eli neuromoninaisuus tarkoittaa? Mitä neurodiversiteetistä ja viestinnästä pitäisi ymmärtää meidän kaikkien työpaikoilla? Entä miten neurodiversiteetin huomioiminen voi lisätä yrityksen kilpailukykyä?

Neurodiversiteetti ja viestintä työpaikalla
Maksuton koulutuswebinaari

🗓️ 15.5.2024

⏰ Klo 14 (kesto 45min)

🍏 Valmentajat

Riikka Seppälä Neuropsykiatrinen valmentaja, yritysjohdon coach

Mari Haavisto Sus+Com Agencyn toimitusjohtaja, yritysjohdon viestintävalmentaja

💻 Etänä, ilmoittaudu tästä

Neurodiversiteetti eli neuromoninaisuus tarkoittaa yksinkertaisimmillaan ihmisten luonnollista moninaisuutta, usein pinnalle näkymätöntä kognitiivista erilaisuutta, aivojen omanlaista tapaa hahmottaa, jäsentää ja prosessoida tietoa ja aistia ympäröivää maailmaa.

Useinkaan työelämän toimintamallit- ja viestintätavat eivät vielä riittävällä tavalla tunnista henkilöstön tiedonkäsittelyn ominaispiirteitä ja potentiaalia jää piiloon.

Neuromoninaisuutta tunnistamattomat viestintätavat voivat osaltaan myös lisätä henkilöstön kognitiivista kuormitusta. Selkeät, läpinäkyvät ja saavutettavat viestintäkäytännöt puolestaan mahdollistavat osallisuutta, sujuvoittavat työn tekemisen tapoja, vähentävät kuormitusta ja tukevat työssä jaksamista ja henkilöstön työhyvinvointia. 

Pääset kuulemaan

  • Mitä neuromoninaisuus on ja mitä se tarkoittaa meidän kaikkien työpaikoilla?
  • Miten neuromoninaisuuden vaikuttaa liiketoiminnan kilpailukykyyn?
  • Miten neuromoninaisuus tulisi huomioida  työpaikalla – johtamisessa, viestinnässä ja tiimityössä?
  • Miten neuromoninaisuus olisi hyvä ottaa eri viestintätilanteissa huomioon?
  • Mitä jokainen meistä voi omassa roolissa tehdä neuromoninaisuuden huomiseksi?

Kohderyhmä

  • Yritysjohtajat
  • HR
  • Viestintä

Valmentajat

✨Riikka Seppälä on kokenut esihenkilöiden coach, Dare to Lead – fasilitaattori ja yritysvalmentaja/Toivon tiellä

Riikassa modernin työelämän ymmärrys, asiakaslähtöinen arvopohjainen ajattelu,  yhdistetyy vahvaan valmennus- ja palvelumuotoiluosaamiseen sekä ihmismielen ja tunteiden ymmärrykseen. Riikka on Brené Brownin opeissa kansainvälisesti valmentautunut Dare to Lead –fasilitaattori (vain 3 suomessa). Hän toimii myös neuropsykiatrisena ratkaisukeskeisenä valmentaja ja valmentajien kouluttaja. Riikka on valmentanut neuromonainaisuudesta mm: seuraavia organisaatioita: Solita, Columbia Road, Aiven DNA, Digia, GTK, Akavan Erityisalat, Sekaisin Chat. 

✨Mari Haavisto on Sus+Com Agencyn perustaja ja toimitusjohtaja, sekä yritysjohdon viestintävalmentaja

Sus+Com Agencyn perustaja ja toimitusjohtaja Mari on tehnyt pitkän uran journalistina mm. MTV:n uutisten politiikan toimittajana.

Viimeiset kymmenen vuotta Mari on toiminut eri johtotehtävissä media- ja viestintäalalla, esimerkiksi SuomiAreenan vastaavana tuottajana, Mediahubin sisältöliiketoimintajohtajana ja EK:n viestintä- ja vastuullisuusjohtajana. Viimeiset viisi vuotta Mari on työskennellyt myös vastuullisuuskysymysten parissa ja työstänyt niin sosiaalisen vastuullisuuden teemoja yhteiskunnallisessa keskustelussa, kuin työelämän sosiaalista vastuullisuutta. Mari toimii parhaillaan Suomen World Visionin hallituksessa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *